Lancering van Nieuw Product: Laccase

May 10, 2021

Laatste bedrijfsnieuws over Lancering van Nieuw Product: Laccase

 

Wij zijn zeer tevreden om de lancering van ons nieuw enzymproduct Laccase (de EG 1.10.3.2) voor voedsel industriële toepassingen aan te kondigen.

Laccase is een glycoproteïne die uit drie delen bestaan: peptide ketting, glycoside en koperionen Cu2+. Het kan fenolen, aromatische aminen, carboxylic zuren, steroid hormonen, biologisch pigment, metal-organic samenstellingen, en niet phenolic substanties katalyseren om kinonesamenstellingen, carbonylsamenstellingen, en water te produceren. De koperionen in laccase, die bij de actieve plaats van het enzym worden gevestigd, kunnen elektronen behulpzaam overbrengen en zuurstof verminderen tot water tijdens oxydatiereacties.

 

Ons product van het laccaseenzym is beschikbaar zowel in poeder als vloeibare vorm. De belangrijkste toepassingen voor in het insutry voedsel kunnen als volgt worden samengevat:

 

  • Bier:

Laccase kan in de voorbehandeling van wort of aan het eind van het proces van de bierproductie worden gebruikt om zuurstof te verwijderen en de ongewenste phenolic samenstellingen te oxyderen, dus stijging de transparantie van bier, de kwaliteit en de voedingswaarde, verbetert en de houdbaarheid uitbreidt.

 

  • Wijn:

Een belangrijke factor die de kwaliteit van wijn bepaalt is zijn stabiliteit. Slechts kan de stabiele wijn zijn zachte smaak handhaven. Laccase kan helpen om de overblijvende phenolic samenstellingen in de wijn te oxyderen, dus zeer de stabiliteit van wijn verbeteren, behoudt de smaak en de voedingsmiddelen. Het kan ook zoals verduidelijkende agent tijdens de wijnverwerking worden gebruikt die beter en efficiënter resultaat dan de conventionele het verduidelijken methode toelaat.

 

  • Sap:

Fenolen en hun oxyden natuurlijk de huidig in sap zullen het unieke aroma en de kleur van sap beïnvloeden, zodat zijn de fenolen uiterst belangrijke index voor sapdranken. Vergelijkbaar zijnd met de conventionele methode om ascorbinezuur en sulfaat toe te voegen, kan het gebruik van laccase in de filtratie van sapverwerking het aroma en de kleur van sap zeer verbeteren, en zijn stabiliteit verbeteren.

 

  • Het bakken:

Laccase heeft de speciale capaciteit van het cross-linking van polymeren. Dit laat het gebruik van laccase in baksel toe om de deegsterkte te verhogen en de viscositeit van deeg te verminderen, de verwerkingseigenschappen van deeg te verbeteren en de uitbreiding van bloem te remmen tijdens het bakproces, en een dichtere smaak te maken. Bovendien kan laccase de structuur van deeg verbeteren en de zachtheid van gebakken producten verhogen.

 

  • Andere toepassingen:
In de productie van eetbare paddestoel, kan Laccase de decompositie van lignine bevorderen en voedingsmiddelen verstrekken die gemakkelijker zijn om voor paddestoelcultuur te absorberen. De katalytische eigenschappen van koperionen in laccase laten Laccase toe om opgeloste zuurstof in voedsel, zoals salades en mayonaise te verwijderen, en vluchtige langs geproduceerde geurcomponenten te elimineren
de reactie van linolenic zuur en opgeloste zuurstof in voedsel, om de sensorische kenmerken te verbeteren. In de productie van alcohol en het brouwen kan het extractietarief van de inhoud van de korrelcel verbeteren (zoals proteïne, zetmeel en sommige spoorelementen), de gistingstijd verkorten, en de opbrengst van alcohol verhogen.